TILVIRKNING

Det er en lang prosess fra mottak av en sekk med skitten ull til brukbare ullvarer.

britanord_råull.jpg

Ullen må i første omgang sorteres, og ubrukelig ull sorteres vekk, deretter håndvaskes forsiktig i lunkent vann, for så å legges til tørk – gjerne ute. Ullens kvalitet legger føringer på hva den kan egne seg til - bustete ull med lange dekkhår fra voksne sauer kan egne seg til matter, mens den myke lammeullen gjør seg godt til puter eller eventuelt garn.

britanord_veven.jpg

Å veve med ull er en møysommelig prosess som krever tålmodighet! For et bra resultat kan det være lurt å blande ull fra forskjellige saueraser og kvaliteter, men ellers er det jo egen smak og behag som gjelder…. men det som i hvert fall jeg setter pris på er at ikke to produkter blir like, og er jeg så heldig å få tak i gamle tekstiler som spiller sammen med og fremhever vevnadene – ja da blir det bra.

Vev5.jpg
Brita Nordstrønen